Goda och enkla fiskpaket, smidiga att grilla. Smakar underbart med ett glas vitt vin en fin sommarkväll!
4 port
4 st torskfiléer (ca 125 g stycket)
1/2 kg kokta små potatisar i mindre bitar
1/2 fänkål
1 morot
1/2 purjolök
75 g sockerärtor
Smör:
50 g mjukt smör
1 msk finhackad dill
1 tsk rivet citronskal
1 msk citronsaft
1 krm peppar
ca 1/4 tsk salt
4 msk vitt vin
aluminiumfolie
aioli till servering
Skär fänkålen i bitar. Skala och skiva moroten. Skiva purjolöken. Blanda ihop kryddsmöret och smaka av med salt och peppar.
Lägg ut 4 folieark, ca 40x40 cm. Fördela grönsakerna på arken, lägg på fisken och klicka över kryddsmöret. Vik upp kanterna på arken, häll på en matsked vin och vik sedan ihop paketen. Grilla paketen i 20-30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar