ca 600 g lövbiff
1 gul lök
ca 200 g champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
en liten paprika
smör till stekning
4 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 beef fond du chef
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 dl vitt vin
ca 3/4 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Lite paprikapulver
Ev. lite sambal oelek
Strimla köttet och stek hastigt på hög värme i smör så det får lite färg, lägg åt sidan. Skiva lök och svamp och stek i smör. Tillsätt vitlöken och sist paprikan, låt steka med ett tag. Lägg tillbaka köttet och tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra ihop och smaka av med salt, peppar och ev paprikapulver.
Strimla köttet och stek hastigt på hög värme i smör så det får lite färg, lägg åt sidan. Skiva lök och svamp och stek i smör. Tillsätt vitlöken och sist paprikan, låt steka med ett tag. Lägg tillbaka köttet och tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra ihop och smaka av med salt, peppar och ev paprikapulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar