Ljusa fluffiga bullar med vallmofrön.
Jag använder kall mjölk och rumsvarmt smör, och låter bullarna jäsa lite längre. Jag har även vetemjöl special i stället för vanligt vetemjöl. Detta ger riktigt fluffiga, fina bullar.
75 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
ca 13-14 dl vetemjöl special
Mjölk
Vita och/eller svarta vallmofrön
Smula jästen i en bunke, häll på mjölken och lös upp jästen. Tillsätt socker, salt och ägg och ca 10 dl av mjöl. Arbeta ihop, tillsätt smöret och sedan resten av mjölet. Bearbeta degen 5-6 min i maskin. Låt jäsa i ca 1 timme.
Baka ut bollar av degen, låt jäsa ca 40 min. Pensla bullarna med mjölk och strö över vallmofrön.
Baka i ugnen i 8-10 min i 225 gr.
Smula jästen i en bunke, häll på mjölken och lös upp jästen. Tillsätt socker, salt och ägg och ca 10 dl av mjöl. Arbeta ihop, tillsätt smöret och sedan resten av mjölet. Bearbeta degen 5-6 min i maskin. Låt jäsa i ca 1 timme.
Baka ut bollar av degen, låt jäsa ca 40 min. Pensla bullarna med mjölk och strö över vallmofrön.
Baka i ugnen i 8-10 min i 225 gr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar