tisdag 23 juni 2015

Salami- och Brieostpaj

En fantastiskt god paj. Passar bra en fin sommarkväll med ett glas rött.
Receptet hittade jag på Jennys matblogg, men jag har gjort några mindre förändringar i det.



Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g salami
250 g brieost
1 rödlök
ca 15 cocktailtomater

Äggstanning:
2 dl vispgrädde
3 ägg
ca 1/2 tsk salt
ca 1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop pajskalets ingredienser i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och grädda i ca 10 min.
Skär korven och osten i bitar och lägg dem i pajskalet. Halvera tomaterna och skiva löken och lägg även dem i pajskalet. Vispa ihop äggstanningen och häll den över fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen i 20-25 min.

Servera pajen med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar