söndag 19 maj 2013

Choklad- och lakritstryffel

Dessa tryfflar har en mild smak av både choklad och lakrits. Rullas de i kakao blir det mer chokladsmak på tryfflarna och rullas de i socker kommer lakritssmaken fram lite mer.

I de här tryfflarna har jag använt fint pulver av lakrits. Lakrits finns t.ex. som fint pulver eller granulat och det går att få tag på i t.ex. kaffebutiker eller på nätet. Jag har sett att man i vissa recept använder krossade turkisk peppar-karameller så lakritspulvret kan säkert ersättas med det, jag har dock inte själv testat detta. Jag tror man behöver öka mängden pulver något om man tar turkisk peppar i stället, smaka på smeten och prova dig fram.


200 g vit choklad
75 g mörk choklad
1 dl grädde
½ msk honung
1 msk fint lakritspulver

kakao eller socker att rulla i

Hacka chokladen. Lägg choklad och lakritspulver i en skål. Värm grädde och honung tills första bubblan visar sig. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält. Ställ i kylen några timmar så tryffelsmeten blir hård, gärna över natten. Rulla till bollar och rulla dem i kakao eller socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar