Vill du göra en snabb och lätt lunch, då passar en omelett bra. Kanske passar omeletten på helgen, om frukosten dragit ut på tiden för att det var så mysigt att sitta och dricka kaffe i morgonrocken, eller för att det väntar en trerättersmeny på kvällen. Omeletten kan också vara ett alternativ till ägg och bacon på en härligt lång brunch.
Den här omeletten får en tydlig karaktär av det rökta köttet och den passar bra att serveras med en enkel sallad. Vill du servera omeletten på en brunch, gör då i stället flera små omeletter.
1 stor omelett (el 4 små):
3 ägg
1 msk grädde
40-50 g rökt kött (t.ex. hjort el struts)
en liten bit rödlök, ca 15 g
1 msk hackad gräslök
ca 1 krm salt
1 krm svartpeppar
Hacka löken fint och hacka köttet. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt, kött, lök och gräslök och smaka av med salt och peppar. Stek omeletten tills ägget stannat, vik den bubbel och servera med en grönsallad eller tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar