Jag har faktiskt bara gjort riktiga cupcakes en gång förut, då gjorde jag Leilas goda Hasselnötscupcakes. Jag har i och för sig gjort minimorotskakor i muffinsformar för länge sedan, men på den tiden pratade man inte så mycket om cupcakes här i Sverige, hade jag gjort dem idag hade jag förstås kallat dem för morotscupcakes. :)
Även denna gång var det Leilas recept som jag använde, från boken "A piece of cake".
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl hallon
Vit chokladtopping:
200 g philadelphiaost
200 g vit choklad
hallon till garnering
Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt, tillsätt smält smör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och vänd i dem. Blanda slutligen försiktigt i hallonen. Fyll formar till 2/3 med smet. Grädda i ca 15 min i 175 grader, känn med en sticka om de är klara. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad el i mikron. Blanda chokladen och osten till en jämn smet. Spritsa el bred över krämen på kakorna. Toppa med ett hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar