söndag 10 april 2011

Tomatpasta med bacon och mozzarella

Idag blev det matlagning på bortaplan, vilket alltid är roligt. Det blir på något sätt lite mer spännande när det inte är så hemmavant i köket... :) Det är också så fantastiskt uppskattat (för det mesta iaf).
Pastan har fantastiska smaker av Italien. Det är Leila som ligger bakom grundreceptet, men som vanligt har jag inte kunnat hålla fingrarna i styr utan jag har ändrat lite i receptet. Leila lagade pastan till Ola Skinnarmo när hon besökte honom i hans fjällstuga.



4-5 port

2 pkt bacon
2 burkar konserverade körsbärstomater
2 msk honung
1 ½ msk vitvinsvinäger
4 vitlöksklyftor
ca ½ tsk salt
ca 1 krm svartpeppar
ca 1 dl färska basilikablad
2 pkt mozzarella, riven i bitar
riven parmesan

ca 500 g färsk pasta

Klipp baconen i bitar och stek dem. Låt sedan baconen rinna av på hushållspapper.
Häll tomater, honung, vinäger och pressad vitlök i en gryta och låt koka samman ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna. Blanda pastan, bacon, tomatsås, basilikablad och mozzarella. Servera pastan med riven parmesan.

1 kommentar:

  1. Det här receptet var en succé i husvagnen på Norbergs camping. Vi tömde en jättegryta och fantiserade om mer...
    /Calle

    SvaraRadera