3-4 kycklingfiléer
jordnötsolja (eller annan olja)
1 liten purjolök
1 tsk sesamolja (kan uteslutas)
1 röd paprika
150 g sugar snaps eller sockerärtor
½ chili
1 vitlöksklyfta
15-20 g färsk ingefära (eller ca 1 tsk malen)
1 dl hoisinsås
Dela kycklingen i rätt stora kuber. Stek dem i oljan så de får gyllenbrun färg, salta och peppra. Skölj purjolöken väl, skär den i tjocka strimlor. Dela paprikan i stora bitar, snoppa (skär av sidorna) sugar snapsen och dela dem på mitten. Hacka chili, vitlök och ingefära. Stek purjolöken med kycklingen tills den blivit mjuk. Tillsätt sesamolja, vitlök och chili och stek någon minut. Lägg i paprika och sugar snaps och stek lite (de ska inte bli för mjuka), tillsätt ingefära och sedan hoisinsås, låt puttra en minut.
Servera med äggnudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar