Det brukar bli mycket pepparkakor i juletider, men jag tycker även det brukar bli liggande en del pepparkakor efter jul som inte riktigt är lika goda längre då julen är förbi. Har du pepparkakor kvar som du vill bli av med så passa på ett göra denna cheesecake. Ett gott sätt att bli av med pepparkakorna. :)
Receptet kommer från ica.se.
Ca 10 bitar
4 dl grädde
4 ägg
2 dl socker
400 g färskost
rivet skal av 1½ apelsin
150 g pepparkakor + några för garnering
Vispa grädden. Skilj gulorna från äggvitan. Vispa gulorna och socker pösigt, blanda i osten och apelsinskalet. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd först ner grädden i ostblandningen och sedan äggvitorna.
Krossa pepparkakorna.
Klä en form med plastfolie. Häll i smeten och strö över de krossade pepparkakorna. Ställ i frysen minst 4 timmar.
Före servering, stjälp upp kakan på ett fat och ta bort plasten. Strö lite krossade pepparkakor över kakan. Låt stå framme något innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar