Välkommen!

Min åsikt är att mat och bakverk ska gå snabbt att laga på vardagarna men får gärna ta lite längre tid på helgen. Hur lång eller kort tid det än tar får det dock inte gå ut över smaken. Jag kommer samla mina goda recept här. Detta innebär att jag inte kommer lägga ut recept som jag inte tycker är riktigt bra och därmed kan det dröja mellan publiceringarna.

fredag 16 mars 2012

Enkel kycklinggryta

Detta är en enkel festlig kycklinggryta som jag tycker ska serveras med färsk pasta och en fin parmesan.

Receptet har legat och väntat på mig i min första självinköpta kokbok "Das grosse Pastakochbuch" (Stora pastakokboken) i massor av år, men det var först när jag blev bjuden på rätten hos ett par goda vänner som jag upptäckte den. Det här receptet är dock något modifierat från originalet.


ca 6 port

1 grillad kyckling
ca 6 champinjoner
4 salladslökar
1 pkt bacon
1  msk (rågad) mjöl
4 dl grädde
3 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljong
salt och peppar


Tillbehör:
parmesan
färsk tagliatelle

Rensa kycklingen och skär den i bitar. Tvätta champinjoner och lök och skär i skivor, skär baconen i små bitar. Stek bacon, tillsätt lök och champinjoner och stek tills det fått lite färg. Häll på mjölet och blanda ut det i pytten. Tillsätt grädde, vatten, vin, buljong samt kycklingen. Låt koka upp och låt puttra 5-10 min.
Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatelle och riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar